Fıstık Ezmeli Hurmalı Toplar

fistik-ezmeli-hurmali-toplar

Her zaman olduğu gibi içerisinde şeker ve un yok. Hurma ana malzememiz ona karamel tadını veren ise fıstık ezmesi.

Tarifteki ölçüler ile 18 adet tatlımız oldu.

Malzemeler

200 gram hurma – 11 adet

½ yemek kaşığı fıstık ezmesi

Bir tutam deniz tuzu

Binbir çeşit hurma var. Bazıları oldukça iri ve sert bazıları ise çok yumuşak. Peki hazırladığımız bu tatlılarda hangi hurmayı kullanıyoruz? İsmi medjool. İri ve oldukça yumuşak olan bu hurmalar tatlılara çok güzel bir kıvam veriyor. Farklı bir hurma aldığınızda ya da hurmanız sert ise blendırdan geçirmeden önce hurmaları suda bekletin. Yumuşayacaktır. Suyunu süzüp, durulayıp blendır kabına o şekilde aktarın. Daha kolay ezildiğini ve macun kıvamına geldiğini göreceksiniz.

Yapılışı

Tüm malzemeleri blendır kabınıza aktarın ve macun kıvamına gelinceye kadar çalıştırın. Karışımı bir kaba alıp, 10 dakika buzdolabında bekletin.

Sürenin sonunda karışımdan eşit parçalar alarak minik toplar oluşturun. Bir tepsiye dizin ve 10 dakika daha buzdolabında bekletin.

Soğuk olarak servis edilmesi gerekiyor.

Afiyet Olsun.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s